Afet Araştırmaları Derneği

II. Olağan Genel Kurul Sonuç Raporu

II. Olağan Genel Kurul Sonuç Raporu 2
Dernek tüzüğümüz gereği iki yılda bir gerçekleştirilmesi gereken Olağan Genel Kurulumuzun ikincisi 29 Haziran 2021 Salı günü  Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu (Yenimahalle / Ankara)’ nda gerçekleştirildi.

20’si asil, 10’u vekaleten olmak üzere 30 dernek üyemizin katılımı ile başlayan genel kurulumuz biri onursal üyemiz ve 12’si misafir gözlemcimiz olmak üzere toplam 42 kişinin  katılımı ile başladı. Geç kalan 5 üyemizin dahili ile genel kurulumuz toplamda 47 kişilik bir ilgili nezdinde gerçekleştirilmiş oldu.

Afet Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi sayın Hülya Silkin’in açılış ve hoşgeldiniz anonsu üzerine başlayan genel kurulumuz saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın toplu icrası ile saat 12.302da resmen başlamış oldu.

Derneğimiz yönetim kurulu başkanı sayın Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz’ın yönetim kurulu adına divan başkanı ve katip üyelikleri için genel kurula önerdiği isimler genel kurulda oybirliği ile kabul edildi.

Divan Başkanlığına sayın Latif Tayfun Kuruçay, katip üyeliklere ise sayın Bülent Altunbaş ve sayın Batuhan Şahin oybirliği ile seçilmiş oldular ve genel kurulu belirlenen gündem doğrultusunda yönetmeye başladılar.

Hazirun listesi kontrolu ile toplantı yeter sayısının mevcut olduğu anlaşıldığından gündem maddelerine geçildi.

İlk gündem maddesi olarak Afet Araştırmaları Derneği 2019-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu sayın Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz tarafından sunuldu.

Müteakiben aynı dönem Denetim Kurulu Faaliyet Raporu ise sayın Doç. Dr. Vahit Onur Gül tarafından sunuldu.

Divan başkanı sayın Latif Tayfun Kuruçay her iki raporu da ayrı ayrı genel kurul onayına sundu ve oylama yaptırttı. Açık oylama neticesinde hem yönetim hem de denetim kurullarının faaliyetlerinin ayrı ayrı olmak koşuluyla genel kurul tarafından oybirliği ile ibra olunduğunu kurula beyan etti.

Daha sonra gündem gereği yönetim ve denetim kurullarına asil ve yedek üye seçimine geçildi. Adaylığını bildiren üyeler genel kurula sunuldu.

Genel kurulun oybirliği ile kabul ettiği yeni yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeler belirlendi. Buna göre;

2021-2023 Yönetim Kurulu Asil Üye Listesi:

• Mehmet Eryılmaz
  • Hasan Hüseyin Boğaz
  • Gürkan Kuzu
  • Batuhan Şahin
  • Bülent Altunbaş
  • Hülya Silkin
  • Sera Yazar

2021-2023 Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi:

• Nazım Özgür Yazar
  • İsmet Filizfidanoğlu
  • Hikmet Balkış
  • Hacı Bekir Çağlar
  • Serap Ulusoy

2021-2023 Denetim Kurulu Asil Üye Listesi:

• Ceren Gencer Kahraman
  • Latif Tayfun Kuruçay
  • Halit Yıldız

2021-2023 Denetim Kurulu Yedek Üye Listesi:

• Şerife Karaçoban
  • Kadriye Çağlar
  • Ayşe Derya Kahraman

şeklinde belirlenmiş oldu..

Divan başkanı sayın Latif Tayfun Kuruçay’ın derneğimiz geçmiş yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerine yönelik sarf ettiği övgü dolu ifadelerden sonra genel kuruldan başka söz alan olmadı ve yeni seçilen kurullara başarılar dileyerek genel kurulumuza son verildi.

Genel kurulumuz süresince fiziki mesafe ile maske/mesafe/temizlik kurallarına olan riayetleri nedeniyle tüm katılımcılarımıza şükranlarımızı sunarız. Toplantımızın öğle arasında düzenlenmesi nedeniyle artık genel kurul toplantılarımız için gelenekselleşen ‘Bir Tas Sıcak Çorba’ felsefemiz gereği katılımcılarımıza Çorbacı Hasan usta tarafından sunulan ikram nedeniyle kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca genç bir sivil toplum kuruluşu olarak bize her iki genel kurulumuz esnasında tesislerini tahsis eden Yenimahalle Belediyesi ve onun saygıdeğer başkanı sayın Fethi Yaşar’a, Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanlığı’ndan sayın Yavuz Subaşı ile Dört Mevsim Tiyatro Salonu çalışanlarına, genel kurulumuzun fotoğraflarını çeken sayın Hilmi Yener beyefendiye, Hürriyet Gazetesi Ankara Muhabiri sayın Doğahan Giritlioğlu’na, genel kurulumuza misafir gözlemci olarak katılan misafirlerimize, katılım sağlayan üyelerimize ve derneğimizin samimi misyonuna inanan ve bizlere moral ve motivasyon kaynağı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ülkemiz bir afetler ülkesi ise bununla mücadele edebilmek için her türlü bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesini, ortak aklın ve sinerjik üretimin hakim kılınmasını ve afetle ilgili çalışmalar yapan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara akademik katkı sağlamaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade eder, geçmiş yönetim ve denetim kurulu üyelerimize şükranlarımızı, yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerimize ise başarılar dileklerimizi içtenlikle sunarız.

Sağlıcakla… 29 Haziran 2021
Afet Araştırmaları Derneği
www.afet.org.tr

Sosyal medyanda paylaş, herkes haberdar olsun!

Yorum yapın